Riport a kineziológiáról
Gál Évával az 
ELLE MAGAZINBAN

Elle Magazin riport Gál Évával - Kineziológia

.

Magamról (változásom története)

 

1994-ben még egy multinál voltam felső vezető. Rengeteget dolgoztam, ahogy ez a multiknál sokaknak ismerős, szabadságra sem mentem igazán. Megjelentek a kiégés tünetei. Lassan elvesztettem a lelkesedésemet a munkám iránt, egyre több kivetnivalót találtam a körülöttem lévő világban, ok nélkül bántottam a családtagjaimat, vagy bánatomban nem szóltam senkihez. Ebben a hangulatomban került a kezembe egy prospektusl egy gyógyüdülőről, ami fogyókúrát, tisztítókúrát, felfrissülést igért.

 

Sokáig kerülgettem ezt a kis programfüzetet, amíg rászántam magam, és felhívtam az intézményt. A 10 napos kúra első napjaiban csak ittam és aludtam, és a negyedik napon arra ébredtem, hogy látni kezdem a színeket, és érzem az ízeket. Valami történt! Valami megváltozott! Feléledtem. Innen egyenes út vezetett egy új élet felé. Eldöntöttem, hogy lassan kihátrálok a "multi" életből, és valami emberközelibb pályára lépek. A dobogókői Holisztika Gyógyüdülő vezetője lettem, ahol az egészségesebb életmódra nevelés volt a fő célunk. 6 évet töltöttem itt, és rengeteg tapasztalatot szereztem az életmódváltoztatás terén. 

 

Közben jógázni kezdtem, a jógatanárom az allergiámmal kineziológushoz küldött. Az első "oldásnál" nem bíztam semmiben, olyan semmiségnek tűnt a kezelés, hogy hitetlenül hagytam el a helyszínt, majd hiába vártam az allergiámat, csak nem jött elő. A gyógyulás csodának tűnt. A következő években elvégeztem a One Brain kineziológiai módszer tanfolyamait, a sorozatos oldások során feltárultak előttem az életem eseményei, felfűződtek, és összeállt a kép.

 

Azóta sok száz oldást csináltam, és a módszer sokféle problémára igen hatékony módszernek bizonyult.

 

A kineziológusom hívta fel a figyelmemet az erőszakmentes kommunikációra, amit Marshall Rosenberg dolgozott ki. 1996-ban elmentem egy bemutatóra, ami frenetikus hatással volt rám, rájöttem, hogy másképpen kell magammal és másokkal kommunikálnom, hogy megértést kapjak és adni is tudjak. Azóta tanulom és ma már tanítom is az erőszakmentességet, gyakorló csoportot vezetek, ahol nehéz élethelyzeteket dolgozunk fel, nagyobb önismeretre teszünk szert.

 

Közben elvégeztem a pszichodráma asszisztensképzőt, ahol további adalékokat kaptam az új életvezetésemhez. Az itt tanultakat nagyon jól tudom hasznosítani a munkámban. Barátaim bíztatására kezdtem el jógát tanítani, és 2004 óta vezetek jógacsoportokat Veszprémben és Budapesten. 2006-ban gyerekjóga-csoportot indítottam a Lauder iskolában. A tanítóik szerint a jógázó gyerekek jobban tudnak figyelni az órákon. 2006-2008-ig Indiában töltöttem évente 2-2 hónapot, ahol az ayurvédát ( az ősi indiai gyógymódot) tanulmányoztam, elméletet, masszázst és egyéb gyógykezeléseket tanultam, és tovább mélyítettem a jógaismereteimet.

 

2003-ban kezdtem el az agama jógával foglalkozni, mely nagy fordulatot hozott a jógatanulmányaimban és az egész életfelfogásomban. 2008-ban megalapítottam a Budapesti Agama Iskolát, 2009 elején elvégeztem az agama tanári kurzust az iskola thaiföldi központjában, majd a magyar igazgatója és vezető tanára lettem. Ugyanitt intenzív agama workshopokat is szervezek. Emellett továbbviszem korábbi jógakurzusaimat gyerekeknek és 50 éven felülieknek. 

 

 

Mások - rólam

 

Karolina mondja:
Nagy szavaknak hangoznak, de nem tudom másképp megfogalmazni: minden alkalommal szárnyalni tudnék, amikor elmegyek tőled, és egyszerűnek, szépnek látom a világot. 

 

Zita mondja:
Nem fogom elfelejteni, amikor a vonaton Bécs és Budapest között az aktuális konfliktusomat egy barátnőmmel "eljátszottuk" és a végére nagyon megnyugodtam, mert a segítségeddel megértettem, hogy az nem bűn, ha az ember a különféle szükségleteit különféle barátai segítségével elégíti ki.

 

Gyöngyi mondja:
Ki tudod nyitni magad, és ezzel kinyitod másoknak is a Világot. És jó tudni, hogy százéves korodban is ilyen leszel, és akkor én is lehetek ilyen százéves koromban. Nincs mitől félni. Köszönöm.

 

Tünde mondja:
Amit adtál nekem többször is, igazából szavakba nem önthető. A jól-lét szó jut először eszembe, aztán a nyitottság, vidámság, nevetés, barátnő, testvér. És igazából persze az tetszik, amilyen vagy. Tetszik, hogy a kihívások idején is egy-egy mondatoddal más megvilágításba kerülnek a fontos dolgok, és ettől én megnyugszom, és elgondolkodom. Felnyitod a szemem. És a szívem is kinyílik ilyenkor. És én ezt nagyon szeretem!

 

Nati mondja:
Lendületet kapott az életem. Kezdem érteni a testem jeleit és próbálom meggyógyítani, ha kell. Mélyen érint minden felismerés. Ezer köszönettel:

 

Kati mondja:
Azt szeretem, hogy nemcsak megmutattad a jógagyakorlatokat hanem meg is érttetted velem azok jelentőségét, értelmét és várható hatását. 20 éve ismerlek, össze tudom hasonlítani az akkori és a mostani személyiségedet, amelynek hatalmas ? minden szempontból ? pozitív változása bizonyítja számomra azt a nagy utat amelyet bejártál. 

 

Klára mondja:
Mikor először mentem Hozzád, a kapuban kaptam egy megrázó telefont. Gondoltam, most biztos nem fogok tudni koncentrálni a jógagyakorlatokra. Ahogy leültem a kanapédra és belekezdtünk egy személyes, ám nem tolakodó beszélgetésbe, észrevettem, hogy idegességem eltűnt. És ez az, amiért nagy szaktudásod mellett érdemes Hozzád járni: a nyugalom, ami Belőled árad. Mivel Te már megteremtetted magadban azt, amit én még csak megteremteni szeretnék.

 

Jelentkezem


Örülök, hogy rátaláltam erre a honlapra, s már nagyon várom, hogy visszajelzést kapjak a jelentkezésemre.


Neved:*

Kérlek töltsd ki helyesen a mezőt!

E-mail címed:*

Kérlek töltsd ki helyesen a mezőt!

Mire jelentkezel:Invalid Input

Megjegyzés:

Invalid InputKérlek jelöld be a négyzetet!